יום שבת, 26 באפריל 2014

איפה גדל הקרמבו? לדבר על תזונה עם ילדים

ראיתם פעם שדה של קרמבו?
פעם קטפת מגנום מעץ?
איפה לדעתך גדל הביסלי?
איזו חיה מייצרת שלוקים?
מה לדעתך תהיה התשובה של הילד/ שלך?
נקודה למחשבה.
ככה צריך לעבוד עם ילדים, בעיקר עם הצעירים שבהם.
זורעים רעיונות.
הילדים יעבדו, והזרע כבר ינבוט,
מתישהו, כשהם יהיו מוכנים.
הפעם הזרע הוא של ההבנה שקיים הבדל בין מזון מהטבע למזון שמיוצר במפעל.
שלא תמיד האינטרס של המפעלים ושל התעשיה
הוא הבריאות של הצרכנים, אלא כיצד לגרום לנו לקנות עוד ועוד.

אפשר לשאול גם:
תפוח הוא מתוק. וגם סוכריה או שוקולד. בשניהם יש סוכר.
מהו לדעתך ההבדל בין הסוכר שבתפוח לזה שבממתק?

ומה התשובה?
את הסוכר שבממתק מוסיפים במפעל, כדי שיהיה לנו טעים ונרצה לאכול מזה עוד ועוד.
הסוכר שבתפוח נמצא שם באופן טבעי.

ועוד נקודה למחשבה עבורם- בממתק יש רק סוכר. לפעמים גם שומן . לפעמים מלח, במקום הסוכר. 
אבל זהו. מעבר לזה, אין לו ערך תזונתי.
הוא טעים וגורם לתחושה נעימה. אבל לא תורם לגוף שום דבר.

במאכלים מהטבע, בדרך כלל מלבד הסוכר יהיו עוד רכיבי תזונה,
שדווקא חשובים לגוף ובונים אותו.
וזו הסיבה לכך שחשוב שרוב האוכל אותו אנו צורכים, 
יהיה טבעי וכמה שפחות מעובד.
זו גם הסיבה לכך שחשובה הבחירה הביקורתית והמודעת.
לקנות בחוכמה ולדעת לבחור נכון.

מצרפת שיר שתמיד אהבתי,
וגם תמיד קיוויתי, שאולי מתישהו זה יתאפשר :-)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה