יום חמישי, 22 בדצמבר 2011

שומרים על בריאות גם בחנוכה- חג שמח!


חנוכה הוא חג האור. הוא גם חג הסופגניות והלביבות, חג הפסטיבלים וההצגות וגם חג החופש הארוך (והשנה- גם ארוך עוד יותר...). היציאה מהשגרה והשילוב של מאכלי החג  משפיעים על האכילה שלנו ושל הילדים שלנו.

מהם הקשיים?

1.      חופש ארוך, יציאה משגרה= יותר זמן בבית קרוב למקרר. רוב הילדים (הגדולים שבהם) גם נמצאים לבד בבית שעות ארוכות בזמן שההורים בעבודה. האכילה הופכת פחות מסודרת.
2.      שעמום- גורם משמעותי באכילה שלא מתוך רעב.
3.      זמן מסך ממושך- שעות רבות מהרגיל מול הטלוויזיה, מחשב ושות'.
4.      טיגונים-סופגניות ולביבות. אכן חנוכה הוא חגם. אך אכילת סופגניה (לפחות אחת) ומספר לביבות מדי יום עלולים להשפיע על בריאותינו, בעיקר אם טיגונים רווחים בביתך גם בימות השנה האחרים.
5.      חטיפים וממתקים- נדמה שהם בכל מקום ובכל הזדמנות: בסביבונים שמקבלים במסיבות, כשמתארחים אצל חברים, כשיוצאים להצגות, קיוסקים ו'גזלנים' בחיק הטבע...גם השעות הארוכות בבית עשויים לתרום לטיולים תכופים יותר למגירת הממתקים.


מה עושים?

1.      מומלץ להכין מנות מסודרות בצלחת. כך שצריך יהיה רק לחמם במיקרו' בלי להתעסק עם מזיגת אוכל מסירים (לילדים תהיה נטייה מובנת להעדיף עוגיות או חטיפים אחרים על פני התעסקות כזו). 
2.      להקפיד על צלחת ירקות ופירות במקום זמין ערוכים בצורה מזמינה. למשל: עגבניות שרי, קולורבי חתוך, רצועות פלפלים במגוון צבעים, מלפפון, תירס גמדי...קשה להשאר אדישים לצבעוניות, ובמרבית המקרים הצלחת תתחסל. באחריות. הכי חשוב- להוציא מהמקרר...
3.      להשתדל להכין ארוחת בוקר משביעה. גם (ובעיקר) אם יוצאים לטיול, להצגה או למפגשים חברתיים אחרים. זוהי ארוחה חשובה גם מפני שיש שליטה על הרכבה. ארוחת בוקר אפשרית: לחם מטוגן, מאפינס קוואקר על בסיס גבינות, דייסת קוואקר, חביתה עם ירקות וטחינה, טוסט עם גבינה צהובה וכו'.
4.      כשיוצאים- לקחת מים. לוותר על שתיה מתוקה. גם אם קונים אוכל בחות או אוכלים במסעדות: להעדיף מים.
5.      לא חייבים לקחת חטיפים לכל בילוי. בטח לא להצגות. גם לא חייבים לקנות שם (זו בדרך כלל גם שחיטה במחיר).
6.      קניית ממתקים, מאפים וג'אנק בהחלט יכולה להיות חלק מהחוויה. חשוב רק לזכור שלא מדובר בחוויה חד פעמית. שכן ילדינו צורכים מהם כמויות גדולות גם בשגרה ובעיקר בחופש.
7.      סופגניות ולביבות- בהחלט ניתן להינות מהם. רק חשוב לשים לב לתדירות ולכמויות. ויצא ושמת לב כי הילד כבר אכל לא מעט מאלו בימים האחרונים, מומלץ לא ליזום קניית סופגניות או הכנת לביבות מטוגנות. או לפחות להפחית את התדירות.
8.      לנסות לקבוע סדר יום. גם אם הילד נשאר בבית עד הצהרים לבד. לתכנן פעילויות, פגישות עם חברים, להכניס זמן מסך בצורה מבוקרת לסדר היום. וכמובן להשאיר מקום לגמישות.
9.      פעילות גופנית- בהחלט רצוי לנצל את החופשה לבילויים משפחתיים פעילים: לצאת לטיולים, רכיבה על אופניים משותפת, להגיע לפארקים גני משחקים-כאלה שבשגרה פחות יוצא לפקוד, לשחק משחקי כדור שונים ואפילו סתם צעידות משפחתיות בסביבת הבית. זה ממש פשע לא לנצל את מזג האוויר הנפלא שפוקד אותנו בחג הזה.

לסיכום- אאחל לכולנו חג שמח, מלא באור, בילויים משפחתיים מהנים, אוכל טוב והמון בריאות!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה